Verkoop De Nieuwe Boekhandel gaat niet door, nieuwe koper gezocht

Hoogstins2024

De verkoop van De Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg gaat toch niet door. Ondanks dat de kopers, de eigenaren van de boekhandel op IJburg, zich enorm hadden verheugd op de overname, gaat de deal wegens ‘persoonlijke omstandigheden’ niet door.
Eigenaar Monique Burger wilde de winkel van de hand doen om nieuwe dingen te kunnen gaan doen, zo maakte ze een maand geleden bekend.
Een tegenvaller voor Burger, die zou de boekhandel best zou kunnen voortzetten ware het niet dat haar partner Chris ongeneeslijk ziek blijkt te zijn. “Hoe nu verder?”, schrijft ze op haar persoonlijke facebookpagina. “Ik ga mijn tijd verdelen tussen Chris en werken in De Nieuwe Boekhandel. Daar zal ik nog steeds geregeld te vinden zijn, want ik vind het onverminderd leuk om je met alle liefde te helpen bij het uitzoeken van een prachtig boek voor jezelf of een ander.”
In de tussentijd blijft Monique Burger op zoek naar een nieuwe overnamekandidaat. Ze heeft ook helpende handen gevonden in de vorm van oud-boekverkopers en natuurlijk haar personeel, zodat de winkel gewoon open kan blijven. Ook Mark Vermeer, de eigenaar van de IJburgse boekhandel, zal haar ondersteunen en gaat helpen in de winkel.
Wat wel doorgaat, is het feest van de boekhandel ter gelegenheid van het negenjarige bestaan. Dat was eigenlijk bedoeld om de komst van de nieuwe eigenaren te vieren

Lees hier de hele post van Monique Burger.

DeWestkrant