Zin in ijs!

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Als de ijssalons opengaan, weet je dat de lente in de lucht hangt. Heb ik even goed nieuws: op 27 februari gaat Doardi Gelato weer open. Bijna vijftien jaar geleden maakte eigenaar Arnel zijn eerste ijs in de ijszaak van zijn zwager. Hij viel als een blok voor het vak en schreef zich in bij het IJscentrum in Wageningen, het kenniscentrum voor de ambachtelijke ijsbranche. Tijdens zijn studie tot ijsbereider ging Arnel verschillende keren naar producenten in het ijsland der ijslanden: Italië.

In zijn zaak in de Van Limburg Stirumstraat mengt hij de Italiaanse tricks of the trade met zijn eigen recepten. Net zoals de Italianen doet Arnel room in zijn ijs, maar hij houdt zich wél een beetje in. Zijn ijs is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. En dat druipt er al bij de eerste lik vanaf. Doe de test en check het kokosijs (1,20 euro per bol): flintertjes kokos, een beetje zoet, maar niet té. Copacabana-vibes in Amsterdam-West. Doardi is klaar voor de lente. Maar ben jij ook klaar voor Doardi? http://www.doardi.nl

DeWestkrant