Zomervakantie vieren in het Rembrandtpark: 3 trips

Buurtcamping Rembrandtpark: ochtendgymnastiek.
Hoogstins2024

Voor een vakantie in eigen stad is het Rembrandtpark een uitstekende bestemming. Drie ideeën om er de zomer in je bol te krijgen.

Amsterdam heeft veel fantastische parken, maar de beste vind je natuurlijk in
(Nieuw-)West. Een van de parken waar je moet zijn om ultiem te relaxen is het Rembrandtpark. Vogelspotters kunnen er hun lol op; het is een waar vogelparadijs. Met een beetje geluk staat Taco Margèn er weer en kun je er ‘shotjes geluk’ bestellen. Zo niet, dan kun je altijd nog naar de Huiskamer van Rembrandt aan de Orteliuskade. Aan de rand van het park kun je daar bijvoorbeeld een limoen-kokossoep consumeren. Speciaal voor de zomervakantie staan er flink wat uitjes op de agenda. We hebben drie mini-reisjes voor je op een rij gezet.

Trip 1: dansen, praten en eten aan de Zomertafel
Dance Connects wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met kunst en andere kunstvormen. De organisatie geeft onder meer danslessen aan senioren. In juni, juli en augustus organiseert Dance Connects de Zomertafel: een gezellige middag in de buitenlucht voor iedereen van 60 jaar en ouder. De middag begint met een creatieve dansworkshop van zo’n drie kwartier. Daarna kan iedereen tot rust komen aan een mooi gedekte tafel, ‘waaraan lichaam en geest worden gevoed met lekkere hapjes, drankjes en interessante gesprekken’.Op woensdag 29 juni van 15.00-17.00 is er een Zomertafel in het Rembrandtpark. Verzamelplek: Nachtwachtlaan t.h.v. nummer 132. Reserveren via het rooster op deze site.

Trip 2: kamperen op de Buurtcamping
De Buurtcamping landt deze zomer voor de tiende keer in Amsterdam in maarliefst zeven stadsparken, waaronder het Rembrandtpark. Van 22 juli tot en met 24 juli wordt het park omgetoverd tot een gezellige buurtcamping waar alle buurtbewoners welkom zijn: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Surf naar deze site om een plek te reserveren. In (Nieuw-)West heb je ook Buurtcampings in het Erasmuspark en Sloterpark.

Trip 3: chillen op het Amsterdamse Terrassen Festival
De organisatie belooft dat op het Amsterdamse Terrassen Festival alleen de allerleukste terrassen staan. Op het festival, dat plaatsvindt van 28 tot en met 31 juli, kun je onder meer rekenen op Benji’s en Five Brothers Fat en verschillende foodtrucks. Er is livemuziek om de boel op te zwepen. Dj’s doen daar nog een schepje bovenop. Potjes beer pong en jeu de boules zijn ook mogelijk. Meer info vind je hier.

 

DeWestkrant