Baantjes trekken in zwembaden en boek lenen kan weer

Ingang van het Sloterparkbad. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het weer is er nog niet naar, maar doorzetters kunnen weer banen zwemmen in het Brediusbad en het Sloterparkbad. Zwemmers moeten telefonisch reserveren en er gelden meer beperkingen. De filialen van de openbare bibliotheek in De Hallen en in Osdorp zijn ook weer ‘gewoon’ open voor boeken lenen en inleveren.

Zwemmen

Spontaan naar het Brediusbad in de Spaarndammerbuurt gaan is er niet bij in verband met coronamaatregelen. De gemeente laat tussen 7 en 9 uur ’s ochtends twee keer een groep toe van 18 zwemmers, die een uur banen mag zwemmen. Zij moeten eerst opbellen om een kaartje te kopen. De omkleedfaciliteiten zijn beperkt beschikbaar, evenals toiletten. Douchen is niet mogelijk. Voor het Sloterparkbad gelden soortgelijke beperkingen, wel zijn er ruimere openingstijden. Sportplaza Mercator is voorlopig gesloten tot en met 19 mei. 

Bibliotheken

Vijf filialen van de OBA in de stad zijn sinds woensdag opnieuw ‘gewoon’ open, waaronder die in De Hallen en aan het Osdorpplein. Dagelijkse openingstijden van 10 tot 16 uur, in het weekend voorlopig nog gesloten. Vanaf 19 mei wordt de service uitgebreid naar meer vestigingen. Ook bestaat de afhaalservice nog voor boekenpakketten die via de website van de OBA moeten worden aangevraagd. 

DeWestkrant