11 X leuk in de WdW

Alles kits in de WdW
Hoogstins2024

Een racebaan en een grauwe rij gevels. Met de Witte de Withstraat wilde het nooit echt lukken. Maar sinds een jaar komt er toch wel echt leven in de straat waar niemand dood gevonden wilde worden, laat staan wonen of werken.

Wanneer het is begonnen, is eigenlijk niet te zeggen. Waarschijnlijk met de komst van nieuwbouwcomplex De Wending met het bijbehorende Witte de Withplein, dat de straat een zeer welkome ‘break’ gaf. Nu vestigen zich in hoog tempo allerlei winkeltjes en is er zelfs binnenkort een nieuw restaurant. 10x wat je niet mag missen in de WdW.

Buon Giorno espressobar

De ingang van Buon Giorno is dan wel aan de Postjesweg, maar hoort wel echt bij de Witte de Withstraat. Wip ook even langs de ijssalon aan de Baarsjesweg. Voor de vette trek kun je trouwens ook naar Osama aan de overkant.

Meneer de Wit heeft honger

In het voormalige complex op nummer 10 van Meneer de Wit wordt nu druk verbouwd aan restaurant Meneer de Wit heeft Honger.

Mlb Galerie

Zit al heel lang in de Witte de Withstraat, maar heeft een immer wisselend assortiment aan kunst. Open in het weekend en op afspraak.

Hotel not Hotel

Designhotel dat onlangs weer even in de steigers stond voor de verbouwing van de hotelbar tot café Kevin Bacon. Met lekkere banken buiten.

Ivo’s Kitchen

Naamgever Ivo kookt met invloeden uit de Balkan en de Mediterranée. En heeft een mooi terras op het Witte de Withplein van waaraf je de hele Witte de With kunt overzien.

Brût

Iedereen die op zoek is naar industrieel design, kan terecht bij Brût. Altijd open op zaterdag en op afspraak. Je kunt trouwens ook shoppen voor Brût bij Gekaapt aan de Bilderdijkstaat.

Van Ons

Op een hoekje, strak in de lak en net open: Van Ons met vintage design. De nieuwe eigenaren wilden eigenlijk hier ook een werkplaats maken, maar ze hebben al zo veel spullen dat het hoekpandje nu alleen showroom is.

Hoofdzaak Hoeden

Goed opletten met Prinsjesdag, want wie weet draagt iemand een hoedje van Hoofdzaak Hoeden. Zit al sinds 1993 in de Witte de With.

Tassenatelier

Op zoek naar dé tas? Bij baglady Marjon Leek en anders bij Suzy van Schaik heb je grote kas van slagen. Unieke stukken en op maat gemaakt.

Het Huysraat

Kwam bijna tegelijk in de Witte de With met Van Ons. Ook design, maar dan modern is te koop bij Het Huysraat met toonaangevende merken als Hay, Zuiver en Normann Kopenhagen.

Toon

Je bezoek aan de Witte de Withstraat kun je natuurlijk het beste aftoppen bij podiumwinkel Toon, aan de kop van de Witte de With, met koffie en heel veel kunst van diverse kunstenaars.

DeWestkrant