Agenda: eten uit de hele wereld

Hoogstins

Een beetje hupsen, hapje eten, biertje drinken. Wij hebben alles voor een heerlijk weekend in West.

JumpJump

Droom je nog steeds van de ballenbak, springkastelen en trampolines? Zaterdag mag je erop, op het eerste Amsterdamse springkussenfestival in Park Sloten. Wie denkt dat nu alles kan, komt bedrogen uit. Je mag niet springen op drank of drugs. Maar je opblaaskrokodil meenemen mag weer wel. Drinken kan achteraf, op een party bij De Westerunie. Het springkussenfestival is ongeschikt als familie-uitje; toegang is voor volwassenen boven de achttien jaar.

Eten uit de hele wereld

Wat is nou weer Chevice, of Pierogi? Je komt er zondag achter bij Erasmus Culinair, het eetfestival in het Erasmuspark. Je eet daar van de hele wereld: Portugees, Pools en Peruaans. Overigens serveren ze er ook ‘gewoon’ Surinaamse kippasteitjes en Hollandse poffertjes. Alles gaat onder begeleiding van heerlijke bluegrass en americana-muziek, pop, rock en soul. De kinderen kunnen aan de slag bij Artiparki van Tante Lien, de knutselkoningin van Bos en Lommer.

Bier proeven

Bier is tegenwoordig erg hip, maar daar hebben de liefhebbers van Pint zich nooit wat aangetrokken. De bierclub bestaat twintig jaar en viert dat zondag in Radion met een middag met Amsterdamse brouwers als De Prael, Nordman en Troost. Een mooi moment om alles te proeven wat zij in huis hebben. Je betaalt € 7 entree, maar dan heb je wel meteen een mooi festivalglas.

Wil je nog meer doen in West? Check dan de agenda van Mik!