3 oogstfeesten om te onthouden

Fruittuin van West. Foto: Facebook.
Hoogstins2024

Er gaat niets boven aardappels, groente en fruit van Amsterdamse bodem.  Dat onze grond zo vruchtbaar is, is minstens drie feestjes in Nieuw-West waard.

De drie feesten in dit overzicht vonden we op de agenda van Voedselpark Amsterdam. Achter deze organisatie zit ‘een groeiende groep personen en organisaties die‘graag een omslag in denken en handelen ziet’. Ze willen onder meer stad en platteland met elkaar verbinden en zetten zich in om Lutkemeer opnieuw te bestemmen tot landbouwgrond.

Zondag 17 september –  Aardappelrooidag Boterbloem
Waar: Biologische boerderij de Boterbloem, Lutkemeerweg 262B
Tijdstip: 13.00 tot 17.00 uur
Wat: de jaarlijkse Aardappelrooidag van deze boerderij. Duik met je handen in de klei en oogst zelf Carolus-aardappels die je voor één euro per kilo mag meenemen. Geniet deze dag van aardappelhapjes, zoals zelfgemaakte frites, en drink drankjes bij livemuziek. Neem werkhandschoenen en laarzen mee. Bij slecht weer wordt het evenement uitgesteld. Om 13 uur kun je meedoen aan een korte wandeling (circa een uur) door de Lutkemeerpolder onder leiding van gids Iris Poels. Zij deelt kennis over de natuurwaarden van de polder en praat je bij over de laatste stand van zaken rond Voedselpark Amsterdam. Daarna kun je zelf aardappels rooien en zien wat de Lutkemeerpolder nu al oplevert.

Zaterdag 23 september – Oogstfeest Pluk Fruittuin van West
Waar: Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48
Tijdstip: 13.00 tot 21.00 uur
Wat: feest om te vieren dat het weer een overvloedige zomer was. Doe mee aan workshops, bekijk films, stort je op spelletjes en andere activiteiten – ook leuk voor kinderen. Als de avond valt kun je bij het kampvuur luisteren naar livemuziek. Het Fruittuincafé is geopend voor drankjes. Trek? Koop een pizza uit de houtoven die in de open lucht staat te gloeien.


Zondag 24 september – Oogstfeest Tuinen van West
Waar: Tuinen van West, Nico Broekhuysenweg 20
Tijdstip: 12.00 tot 21.00 uur
Wat: het najaar nadert én de Stadsgroenteboer bestaat alweer vijf jaar! Dat moet worden gevierd. Vandaar dat de Stadsgroenteboer een oogstfeest voor jong en oud organiseert. Reken op een programma vol muziek, theater, dans, workshops en natuurlijk eten. Kom langs, luister naar de bands, dans, doe mee aan een van de workshops en ervaar al het moois dat de Amsterdamse stadstuin te bieden heeft.

Kijk hier voor meer groene activiteiten.

DeWestkrant