Fietsdepot in Nieuw-West dreigt overvol te raken

Foto: gemeente Amsterdam
Hoogstins2024

Op 14 september kondigde de gemeente aan dat medewerkers extra gaan handhaven op geparkeerde fietsen bij Amsterdam CS. Hoewel in dit gebied vier fietsenstallingen zijn, waaronder twee gloednieuwe (de IJ-boulevard en de Stationspleinstalling), is er volgens de gemeente veel overlast van geparkeerde fietsen. Van 18 tot en met 22 september worden alle fietsen die op het Stationseiland buiten de stallingen staan verwijderd. Twee dagen van tevoren wijzen fietscoaches de fietsparkeerders op deze actie.
Fietsers moeten hun fiets in een van de vier stallingen parkeren. Elke eerste 24 uur parkeren is gratis. Daarna kost stallen 1,35 euro per 24 uur. De gemeente heeft gebruikers een half jaar laten wennen aan de nieuwe fietsenstallingen, maar nu is de maat vol en wordt er een week lang extra gehandhaafd. “Helaas zien we dat er nog steeds honderden fietsen in de openbare ruimte worden geparkeerd. Daardoor is er minder ruimte voor onder andere voetgangers en hulpdiensten. Vooral de buurten rondom Stationseiland hebben er last van.”
Verwijderde fietsen gaan naar het Fietsdepot op Bornhout 8 in Nieuw-West. Met de komst van mogelijk honderden fietsen, dreigt het depot in het Westelijk Havengebied uit zijn voegen te barsten.