3 plekken om te badderen in West

Voormalig badhuis in de Spaarndammerbuurt
Hoogstins2024

Het wordt kouder, dus niks lekkerder om jezelf te verwennen dan met een dagje badderen in een spa, sauna of hammam. Maar waar kan dat eigenlijk in West? Dit zijn de leukste adresjes. Mét een gloednieuwe spa

Bij Sloterdijk

Binnenkort komt er naast Sloterdijk een heus House of Wellness, met een Finse sauna, een kruidensauna en een Turks stoombad. Aan de Hatostraat, in het voormalige KPN-gebouw, wordt de laatste hand gelegd aan deze faciliteiten, waaronder ook een zwembad. Je kunt je saunabezoek daarna aftoppen met een poké-bowl of andere hapjes in twee restaurants. Hier kun je een beetje voorproeven.

Da Costa

Een echt badhuis, sinds 1903, waar je voor € 1,50 een douche kunt nemen. Daardoor geliefd bij studenten en anderen die thuis geen douche hebben. Da Costa is daarnaast ook een prima sauna waar je voor € 8,00 al terecht kunt. Met de massage-faciliteiten is het bijna een echte spa. Sauna Da Costa draait voor een groot deel op vrijwilligers, vandaar die vriendelijke prijsjes.

Hammam

De Hammam in de Spaarndammerbuurt was ooit een ‘gewoon’ badhuis, maar ook al sinds lang een Oosters badhuis voor vrouwen. Bekend is de scrub-behandeling, waarbij je flink onder handen wordt genomen. Als het goed is, kom je heerlijk nagloeiend weer naar buiten. Erg fijn uitje om te doen met vriendinnen.

DeWestkrant