3x filmpjes pakken in de buitenlucht

Festival Pluk de Nacht. Foto: Facebook.
Hoogstins2024

Filmliefhebbers kunnen in onze buurt hun lol op. Niet alleen in een van de vele bioscopen, maar ook in de openlucht. Drie tips.

1. Pluk de Nacht, Stenen Hoofd
Tot en met zaterdag 2 september kun je nog een filmpje scoren op dit bekende gratis festival aan de Westerdoksdijk. Sinds 2003 worden hier (inter)nationale speelfilms, documentaires, korte films en animaties vertoond, die (nog) niet eerder voorbijkwamen in de Nederlandse bioscoop. Behalve deze films zijn er kunstinstallaties en foodtrucks. Ook is er  een bowlingbaan.

2. Openlucht Cinema, Cinema De Vlugt
Bij de liefste en spannendste bioscoop van de stad, vertonen ze binnen en buiten films. Onder de blote hemel aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125 kun je op donderdag 31 augustus, vrijdag 1 september en 2 september genieten van films met een legendarisch duo: Sophia Loren en Marcello Mastroanni. Mijn persoonlijke favoriet: Una giornata particulare.

3. West Beach (Film) Festival
Van 20 tot 24 september kan het voor de twintigste keer: dagenlang (gratis) films kijken aan de Sloterplas.Behalve genieten van  deze films, kun je je opwarmen in de drijvende sauna en een bezoek brengen aan de Short Container met korte films van Amsterdamse makers. Voor kinderen is een Media Circus, waar ze diverse workshops kunnen volgen: animatie met A.I., recycling art en liquid light.

DeWestkrant