Verjaardagsfeest van Bar Baarsch duurt één week

Foto: Bar Baarsch
Hoogstins2024

In 2020 zat Bar Baarsch tien jaar in de Jan Evertsenstraat. Door corona was een jubileumfeest toen niet mogelijk. Maar van maandag 12 tot en met zondag 18 september halen ze dat nu in.

Bar Baarsch is een van de lievelingen van de Jan Evertsenstraat. Waarom dat zo is, kun je onder meer lezen in dit artikel. De zaak met het verleidelijke terras zit inmiddels al twaalf jaar in De Baarsjes, en is er niet meer uit weg te denken.

Twee jaar later
In 2020 wilden de medewerkers het 10-jarige bestaan vieren, maar helaas gooide corona roet in het geven. Nu het café de pandemie heeft overleefd, onder meer door Bar Baarsch Maaltijdboxen, willen ze deze verjaardag twee jaar later alsnog vieren. En dat doen ze een hele week lang.

Wielerronde
Het feest begint op maandag 12 september met een pubquiz en eindigt zondag de 18de met een sportief evenement: de wielerronde van Bar Baarsch, 40 kilometer fietsen met afsluitende borrel op het terras.

Openluchtbioscoop
De rest van de week is er elke dag wat te doen. Of je nou van bordspelletjes houdt (dinsdag) of zin hebt om te speeddaten (woensdag); je kunt je lol op.
Donderdag wordt het terras vanaf 16.00 uur omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Speciaal voor de kinderen staat er dan Ratatouille op het programma, een film over een rat (Remy) met een droom: chef-kok worden in Parijs. Ook vloeit de gratis ranja rijkelijk.

Discotheek
Vrijdag zijn er liveoptredens van bands als Van Jetje. Mocht jij zelf de sterren van de hemel willen spelen, aarzel dan niet om te checken of er nog ruimte is voor jouw muziek (of die van jouw band). Zaterdag krijgen dj’s vrij spel en transformeert Bar Baarsch in een discotheek.

Bodem
Voor al die actie in het verschiet, moet je natuurlijk wel een goede bodem hebben. Ik denk dan aan een van de bekende borrelplateaus (vega, asian, mediteraan), een ouderwetse uitsmijter met kaas en spek, een sateetje van kippendij of aubergine van de BBQ, inclusief parelcouscous met granaatappel, koriander en dadel. Eet, dans, lach en heb het hartstikke leuk. Hoe cool is het dat je voor lol niet richting centrum, Noord, Zuid of Oost hoeft, maar dat je gewoon in de buurt kunt blijven?

DeWestkrant