AH stapt vanuit West ook in flitsbezorging

Koeriers van Thuisbezorgd, die boodschappen van AH vanuit de Bilderdijkstraat gaan bezorgen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Supermarkt Albert Heijn gaat boodschappen binnen korte tijd thuisbezorgen. AH werkt hiervoor in Amsterdam samen met Thuisbezorgd en Deliveroo. De flitsbezorging vindt plaats vanuit de AH in de Bilderdijkstraat in West en de Molukkenstraat in Oost, zo meldt Het Parool. 

AH komt met de snelle bezorgservice voor 1200 producten -waaronder ook biologische- op het moment dat de gemeente op de rem staat voor nieuwe filialen van flitsbezorgers als Flink, Gorillas en Getir. Rondom een aantal van deze zogenoemde dark stores is sprake van overlast. 

Nieuwe distributiecentra voor flitsbezorgers zijn in Amsterdam voorlopig niet toegestaan, maar AH denkt wel vanuit de eigen bestaande winkels te kunnen bezorgen. De boodschappen worden in de winkel verzameld en door een fietskoerier van Thuisbezorgd of Deliveroo thuisbezorgd. 

De supermarkt gaat overigens niet binnen tien minuten bezorgen -zoals veel flitsbezorgers beloven- maar binnen dertig minuten. De bezorging in Amsterdam start volgende week. Concurrent Jumbo is voor flitsbezorging al eerder een samenwerking gestart met Gorillas.