Amerikaanse belegger koopt huurpanden in West

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De Amerikaanse investeerder Blackstone koopt huurpanden in Amsterdam, waaronder negen in West. Dat schrijft het Financieel Dagblad op basis van bronnen in de vastgoedmarkt. De Volkskrant meldt dat Blackstone in totaal 36 appartementen heeft gekocht in de Van Walbeeckstraat in De Baarsjes voor 12,5 miljoen euro.

Een reeks aankopen in Amsterdam en Rotterdam zou een waarde hebben van zeker tweehonderd miljoen euro. Lokale handelaren hebben onder meer panden in de binnenstad verzameld voor de durfkapitalist. Ook is een rijtje van negen huurpanden in West met dit doel op de veiling gekocht, aldus de krant. Het gaat dus volgens De Volkskrant om de Van Walbeeckstraat.

De huizenprijzen en huren op de vrije markt zijn de afgelopen jaren sterk gestegen, met name ook in West. Kennelijk ziet Blackstone mogelijkheden om met aanschaf van Amsterdamse huurpanden in de toekomst goed geld te verdienen.

Fractievoorzitter Erik Flentge van de SP reageert op Twitter: “Durfkapitalisten die op grote schaal woningen opkopen. Het belooft weinig goeds.” Flentge stelt dat nieuwe wetten nodig zijn voor het maximaliseren van huren en tegen speculatie ‘om dit soort snelle jongens te weren’. 

DeWestkrant