Er komen tropische tijden aan

Hoogstins2024

Die snoeiharde wind en achterlijke stortbuien vragen om een winterslaap. Maar gelukkig zit er zat verkwikkend nieuws in de pijplijn.

Emporium of Wonders/Cacao Bar
Pazzanistraat 6 (Westergasfabriek)
Tot wanneer deze pop-up kan blijven, is inmiddels bekend. Beneden kun je nog tot eind maart scharrelen tussen vintage-outfits die zo uit Hair, The Wizard of Oz of Saturday Night Fever lijken te zijn geplukt. Verwen je innerlijke Grace Jones, Cher, Diana Ross of Blondie en leef je uit. Loop daarna de trap op voor de eerste Cacao Bar in town en laat je uitgebreid voorlichten over de geheime krachten van het ingrediënt waar de Azteken al niet vanaf konden blijven. Laat een drankje op maat mixen en sla handgemaakte chocolade in. Pas op: de openingstijden zijn beperkt. Checken dus, die Facebook-pagina.
https://www.facebook.com/emporiumofwonders/

Wester Wijnhuis/Amsterdam Arepa’s
Pazzanistraat 10 (Westergasfabriek)
Niets minder dan een match made in heaven: vanaf 20 maart staat er Venezolaans streetfood op het menu van dé wijnbar van het Westergasterrein. De leverancier is Amsterdam Arepa’s die eerder al bewoners van De Pijp in katzwijm liet vallen voor loodzware maisbroodjes met alleen maar lekkere dingen als kip en avocado of zwarte bonen met witte kaas. Bij ons in West kun je ze soldaat maken met verschillende sangria’s, tropische sappen en cocktails. Als dit niet inslaat als een bom, is mijn naam haas.
https://www.facebook.com/westerwijnfabriek/

Paaseiland
Westerdoksdijk 707
Natuurlijk zullen we Brandend Zand van De Lachende Pinda nevernooit vergeten. Maar de nieuwkomer op Het Stenen Hoofd, een van de laatste rafelrandjes van de stad, klinkt veelbelovend. Een strandresort moet het worden, compleet met ‘comfort food uit de Pacifische keuken’, waaronder Kalua Pork en bananenbrood met macadamia. Koud biertje erbij, cider, gin en wijn – allemaal alcoholvrij. Tof slingeren in je hangmat en Noorderlingen spotten aan de overkant van het IJ. Was het maar al april!
https://www.facebook.com/paaseiland.amsterdam/about/

DeWestkrant