Theaterspektakel bij zonsondergang op Het Stenen Hoofd

Foto Michiel Landeweerd
Hoogstins2024

Op Het Stenen Hoofd is van 23 juni tot en met 17 juli de voorstelling Recht op de Hemel van Collectief Blauwdruk te zien. Het wordt ‘een theatraal spektakel vol creatieve teksten, graafmachines en stof tot nadenken’, zo stellen de makers.

Op de oude pier in het IJ aan de Westerdoksdijk wordt een tribune van campingstoeltjes gebouwd en een grote berg aarde gestort, waarop wordt gespeeld zodra het gaat schemeren. 

Collectief Blauwdruk belooft een ‘rauwe en radicale’ bewerking van Joost van den Vondel’s Lucifer. Daarin wordt getoond hoe de mens omgaat met het verliezen van zijn privileges. Na het plotselinge overlijden van God storten de engelen Belzebub, Gabriël en Lucifer op aarde en moeten zij opnieuw duiden wie zij zijn. De engelen raken met elkaar én zichzelf in conflict.

De voorstelling met spel van Tijn Panis, Romijn Scholten en Bram Walter debuteerde in 2021 in het Amsterdamse Bostheater. Vanwege de enthousiaste reacties ging het jonge collectief, in samenwerking met Theater Bellevue, op zoek naar een mooie plek om het stuk nogmaals te spelen. Die plek hebben zij gevonden op Het Stenen Hoofd, een van de laatste rafelranden van West met uitzicht op het IJ. Vooraf bestaat de mogelijkheid om te dineren. 

23 juni t/m 17 juli
Woensdag tot en met zaterdag om 21.00 uur
Matinee zondag om 16.00 uur
Meer informatie en kaarten: www.theaterbellevue.nl/rechtopdehemel