Vakantie vieren bij Boothuis aan de Sloterplas

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024
Boothuis in Nieuw-West profileert zich als ‘vriendelijk familierestaurant’, maar er is zat ruimte voor romantiek. Midden in de natuur eet je er tiramisu en Italiaanse vissoep.

De locatie van Boothuis is om te zoenen: naast Watersportcentrum Sloterplas, pal aan het water, omringd door groen. De vogels lijken er vrolijker te kwetteren dan elders, je ruikt er de natuur. In het water dobberen eendjes, schrijdt een zwaan voorbij en perfectioneren zwemmers hun schoolslag. Het terras van het restaurant zit tjokvol. Kindertjes lopen rond op blote voeten, hun ouders vinden alles ‘chill’. Vrienden rollen met hun r. Volgens hun vriendinnen is Boothuis een ‘tophut’. Hoewel we in Nieuw-West zijn, lijkt het hier wel Oud-West.

Romantiek
Het restaurant aan de Christoffel Plantijngracht is pas sinds 8 juni open. Niet zo gek dus dat het qua bediening nog wat chaotisch is. Het mag de pret niet drukken, want man, man, man, wat is het hier idyllisch. Nog even en dan gaat de zon onder. Hoe romantisch is dat? Op de steiger met een glas wijn, en dan samen kijken hoe de zon in het water zakt en de hemel van kleur verschiet. Alsof je op vakantie in eigen land bent!

Italiaanse cucina
Boothuis profileert zich als ‘vriendelijk familierestaurant’. Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Voor alleen een kop koffie ben je ook welkom. Wij zijn er voor het avondeten. De Italiaanse cucina loopt als een rode draad door het menu. De blondines naast ons harken met z’n drieën in een stuk tiramisu dat even groot is als een slagroomschnitt. Ik kan mijn ogen niet van hen houden, temeer omdat de ‘oehs’ en ‘ahs’ niet van de lucht zijn.

Vissoep uit Livorno
Wordt het een aubergineschotel (melanzane alla parmigiana), linguine vongole of pizza? Veel te kiezen hier, ondanks het briesje krijg ik het er warm van. Uiteindelijk laten we ravioli met aardappel, geroosterde venkel en saliesaus (15,50 euro) aanrukken, plus een vissoep uit Livorno (16,75 euro). Net als bij een bouillabaisse zitten er verschillende soorten vis in de Italiaanse soep. De soep die ik hier eet is frisser en lichter dan de Franse variant. Er zit relatief weinig bouillon in, maar gelukkig wel genoeg vis voor een avondmaaltijd. De deegkussentjes knallen bijna uit hun voegen van de forse hoeveelheid vulling. Flinke jongens, die ravioli, en wat is geroosterde venkel met salie toch een goede combi! Tevreden vegen we onze monden schoon. Nog even uitbuiken met een kop koffie, en dan terug naar huis. Lekker dromen van nog veel meer van dit soort mooie avonden.