In en rond de J.P. Heijestraat ruikt het naar versgebakken brood. Aan bakkerijen geen gebrek en binnenkort komt daar MLT Bakery & Coffee bij.
De nieuwkomer zal zijn deuren open in een zijstraat van de Overtoom, in de Pieter Langendijkstraat 53. De ondernemer belooft op Instagram ‘een uniek concept’ en ‘cozy vibes’. Je kunt er aanschuiven voor een kop koffie en ‘little treasures’, die ‘vegan friendly’ zijn.
In een pand op de nabijgelegen Overtoom bakken de eigenaren van Foccaceria het gelijknamige platbrood uit Ligurië, de streek rond Genua. Een paar stappen verder en je bent in de J.P. Heijestraat waar je nog meer bijzonder brood kunt kopen: ambachtelijk zuurdesembrood (Levain et le vin) en écht Amerikaanse bagels (Flo’s Appetizing).
Een van de nieuwste aanwinsten van Oud-West zit op nr. 255H van de Overtoom: Tamariya, waar Japanse donuts zonder gluten worden gebakken en verkocht. Voor bijzonder bakwerk zit je dus goed in Oud-West. Niet alleen daar trouwens, maar in héél West. Heel benieuwd wat MLT gaat toevoegen aan het bakaanbod in ons stadsdeel!