Balboaplein wordt Cruyff-court

(beeld: beeldbank Stadsarchief)
Hoogstins2024

Het Balboaplein in De Baarsjes is beroemd omdat de voetballers Ruud Gullit en Frank Rijkaard hier hun eerste balletjes trapten. Nog steeds heeft het plein een voetbalveldje, bestaande uit asfalt en twee blauwe, stalen doeltjes.
Binnenkort wordt dat pleintje een officieel Cruyff Court, met kunstgras en een hekwerk tegen overvliegende ballen. Een Cruyff Court betekent ook een ‘veilige ontmoetingsplek waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Waardevolle ervaringen die zij meenemen in hun ontwikkeling op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de maatschappij.’
De pleintjes worden geïnitieerd door de Cruyff Foundation, de stichting die uit naam van Johan Cruyff allerlei activiteiten organiseert ter bevordering van het sporten door kinderen.
De werkzaamheden voor het pleintje starten op vrijdag 27 september en duren ongeveer acht weken. Daarbij worden ook de zitjes op het plein aangepast. De betonnen elementen krijgen nu een houten zitting.

DeWestkrant