Bankjes Hugo de Grootplein komen terug

Het Hugo de Grootplein, met fietsen op de plek waar bankjes stonden. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De weggehaalde bankjes komen terug op het Hugo de Grootplein. Dat meldt de ChristenUnie die schriftelijke vragen stelde over de kwestie aan het college van B en W. De Westkrant meldde vorige maand dat de bankjes plotseling waren weggehaald door stadsdeel West om overlast door alcoholisten tegen te gaan.

Het verwijderen van de bankjes zorgde voor kritiek, omdat ook buurtbewoners en passanten niet meer op het plein konden zitten. Mensen die slecht ter been zijn, moesten het doen zonder hun rustpunt. Buurtbewoners en ondernemers starttten een handtekeningenactie om de bankjes weer terug te krijgen.

In een reactie op vragen van de ChristUnie laat het college van B en W nu weten dat de bankjes worden teruggeplaatst. “Het weghalen van ontmoetingsplekken is nooit een goede maatregel tegen overlast”, aldus fractievoorzitter Don Ceder. Betere handhaving en specifieke aanpak per situatie is gewenst.” 

Het college van B en W en het stadsdeel kijken nu naar de mogelijke instelling van een alcoholverbod op het plein, aldus Ceder. 

DeWestkrant