Na overlast bankjes weggehaald op Bos en Lommerweg

Een medewerker van de reiniging haalt afval uit de struiken bij een bankje op de Bos en Lommerweg. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Stadsdeel West gaat twee bankjes op de Bos en Lommerweg weghalen na klachten over overlast. De bankjes staan ter hoogte van de nummers 117 en 129, in de buurt van supermarkt Albert Heijn. Het gaat om een proef van een jaar.

Het aantal meldingen over overlast is toegenomen, aldus dagelijks bestuurder Ester Fabriek in een brief aan omwonenden. “Bewoners en ondernemers klagen over jongeren en volwassenen die daar hangen, alcohol drinken, drugs gebruiken en dealen en veel troep achterlaten.”

Verschillende bewoners en ondernemers hebben gevraagd om de bankjes te verwijderen. Na een half jaar en na een jaar gaat het stadsdeel kijken hoe het gaat met de overlast zonder de twee bankjes. 

Fabriek wijst op meer maatregelen. Zo geldt er sinds mei een alcoholverbod op de Bos en Lommerweg, Willem de Zwijgerlaan en omgeving. “Politie en handhaving controleren die locaties regelmatig en spreken overtreders aan op hun gedrag. Als het nodig is geven zij waarschuwingen of boetes.” Straatcoaches worden ingezet om de jongerenoverlast in Landlust te verminderen.