Bar Dancing Multipla brengt ode aan ‘lelijkste auto ooit gemaakt’

Hoogstins2024

In een oude garage op het Schinkelterrein opent vrijdag de nieuwe Bar Dancing Multipla de deuren. Bezoekers kunnen er terecht voor lunch, diner, borrel en dansen. De tijdelijke horecazaak op de Valschermkade brengt met dit concept ‘een hommage aan de lelijkste auto ooit’: de Fiat Multipla.

De bar dancing is evenals dit model Fiat ‘een plek waar het vooral om plezier draait, en niet om esthetiek’, zo stellen de initiatiefnemers, die eerder club Sissi’s (Oost) en de kroeg Huis van Iemand Anders (De Pijp) begonnen. Na enkele dagen proefdraaien, zwaaien de deuren van Multipla vrijdag open voor publiek. 

Tegenbeweging
“Met de opening van Multipa willen we graag een tegenbeweging in de horeca starten, weg van strakheid en veel meer een avontuurlijke beleving”, aldus mede-eigenaar Joost Aartsen. “Italiaanse familiegerechten worden met schalen op tafel gezet, iedereen krijgt tijdens de aperitivo een gratis hapje erbij en de avond wordt na het diner natuurlijk dansend afgesloten.”

Grote porties
Bij het menu horen ‘grote porties en betaalbare prijzen’. De gerechten zijn per bordje, bord of schaal te bestellen. De lunch bestaat uit tramezzini (klassieke Italiaanse sandwiches) en een warm gerecht dat in de avond ook geserveerd wordt. Op het terras staat een Fiat Multipla, die zal worden verloot onder gasten zodra de pop-up over twee jaar weer moet sluiten.

In het Schinkelgebied zullen de komende tijd meer tijdelijke initiatieven ruimte krijgen.

De Fiat Multipla