Nieuw-West krijgt duurzame wijk met 1100 woningen: Think District

Birdseye-Think-District-©-RED-Company
Hoogstins2024

Het Schinkelkwartier ligt op de grens van Nieuw-West en Zuid. Gisteren werd bekend dat RED Company in dit gebied het Think District gaat ontwikkelen, een duurzame wijk met ruimte voor wonen, werken en natuur. Het project omvat circa 1.100 woningen, twee kantoorgebouwen (in totaal 69.000 m2 ), 8.000 m2 aan commerciële en maatschappelijke voorzieningen en 1.200 ondergrondse parkeerplaatsen. De totale ontwikkeling beslaat circa 195.000 m2.
De woningen worden gerealiseerd aan de Johan Huizingalaan, verdeeld over vier woonblokken; de woningen zijn ‘in alle categorieën beschikbaar’, meldt de Rotterdamse ontwikkelaar. Alle gebouwen komen te liggen in een ‘ruim opgezette parkachtige omgeving’, waarvoor Delva Landscape Architecture | Urbanism een eerste ontwerp heeft gemaakt. Dit ontwerp omvat gevarieerde publieke ruimten, zoals parken en pleinen, met wandelpaden en watergangen. Ook komen er sportfaciliteiten.
De gemeente wil het Schinkelkwartier in de komende jaren transformeren van een geïsoleerd werkgebied tot een inclusieve, levendige en groene stadswijk. Hierin krijgt het Think District een grote rol, onder meer door ruime mobiliteitsvoorzieningen en goede verbindingen naar Schiphol, de Zuidas en het centrum. Samenhangend met de wens om hier een nieuwe stadswijk te creëren zijn er de plannen voor het doortrekken van de Noord-Zuidlijn. Bij de ontwikkeling van het Think District zal RED Company nauw samenwerken met de gemeente en Powerhouse Company, het bureau dat onder meer optreedt als coördinerend architect bij de woningbouw.

DeWestkrant