De Zijderoute Kookkaravaan start in De Baarsjes

Zelf samosa's maken in De Baarsjes. Foto: Shutterstock.
Hoogstins2024
Dat er in Buurtkamer Meneer Howard & Co aan de Willem de Zwijgerlaan mooie dingen gebeuren, is een publiek geheim. Binnenkort start een reeks multiculturele kookworkshops voor kinderen.

Nosrat Mansouri Gilani geeft twee tot drie keer per jaar een reeks kookworkshops op scholen: de Zijderoute Kookkaravaan. Naar eigen zeggen wil hij kinderen in acht kooklessen kennis laten maken met de aangename kant van het leven in landen die vaak negatief in het nieuws staan.


Lancering
Op 6 april lanceert Nosrat, een kunstenaar met Iraanse roots, zijn smakelijke route
in De Baarsjes. De kookworkshops, die bedoeld zijn voor kinderen van 8 tot 12 jaar, vinden op woensdagmiddag plaats, van 15.00 tot 17.00 uur. De locatie? Buurtkamer Meneer Howard & Co aan de Willem de Zwijgerlaan!

Kardemomkoekjes
Tijdens de lessen neemt Nosrat de kinderen als het ware mee op reis. Hij begint in Oost-China en leidt ze via onder meer India, Iran en Turkije naar Griekenland. Onderweg maken de kinderen veel lekkers, van samosa’s tot kardemomkoekjes. Kinderen kunnen zich nu aanmelden via stichtingmhmr@gmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt. Bijdrage: 16 euro per kind, met Stadspas 8 euro.

Eten met je Buren
Eigenlijk valt er altijd wel iets te beleven in deze buurtstek. Zo hebben vrijwilligers van de buurtkamer vorige week zestig gratis maaltijden voor buurtbewoners gemaakt. Deze dag werd gesponsord door het Oranje Fonds. Vandaag kun je weer, zoals elke dinsdag, Eten met je Buren (17.00 -19.00 uur).

DeWestkrant