Beperkingen voor Podium Mozaïek, uitzondering voor De Meervaart

Voorstelling in de grote zaal van Podium Mozaiek. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Podium Mozaïek is teleurgesteld over de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen. Het theater in Bos en Lommer mag voorlopig hooguit dertig bezoekers toelaten. Voor theater De Meervaart in Nieuw-West is een uitzondering gemaakt; dat mag 250 bezoekers ontvangen. 

Horeca en culturele instellingen mogen nog maximaal dertig bezoekers toelaten, ook als er binnen voldoende ruimte is om meer bezoekers anderhalve meter afstand te bieden. Horecabedrijven en culturele instellingen vestigden hun hoop op mogelijke uitzonderingen.

Maar burgemeester Halsema wil slechts tien theaters en concertzalen uitzonderen van deze beperkingen. Daaronder Paradiso, het Concertgebouw en het Muziektheater, maar ook De Meervaart. Podium Mozaïek valt buiten de boot, evenals veel andere podia en instellingen.

Vitale rol
Halsema stelde dat de tien uitgezonderde instellingen voldoen aan twee voorwaarden. De eerste is dat ze van groot internationaal, nationaal of regionaal belang zijn en een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur. De tweede is dat de instellingen een capaciteit hebben van minimaal honderd bezoekers binnen de huidige beperkingen.

Gevolgen
Podium Mozaïek kan dus slechts dertig toeschouwers per voorstelling toelaten. Op Facebook meldt de organisatie nog te onderzoeken wat dit precies betekent voor de geplande voorstellingen van de komende weken. 

Opgetogen
De Meervaart is opgetogen over het besluit van de burgemeester. “Dit betekent dat al onze voorstellingen door kunnen gaan als gepland”, aldus het theater op Instagram. Wel zijn de coronamaatregelen in het theater extra aangescherpt.