De beste Italianen zitten in Westerpark

Bartender Luca Primi (eigen foto)
Hoogstins2024

Het vakantiegevoel nog even vasthouden? Met al die Italianen in Westerpark,  gaat dat vast lukken. Sterker nog: in deze buurt vind je de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam.

Bacco
In de Fannius Scholtenstraat zit deze uitstekende zaak, die dubbelt als restaurant en wijnbar. De truffelgeur waait je tegemoet als je de drempel overstapt. De in Italiaanse brandy geflambeerde penne met Toscaanse worst in een pittige tomatensaus schijnt minstens zo lekker te zijn als de dorade met mosselen en venusschelpen.
http://www.bacco-ristorante.com

Bella Storia
Magnifieke trattoria Italiana in de Bentinckstraat waar ze het beste dessert van de stad serveren: mousse van witte chocolade met limoncello en aardbeien. De rest van de kaart is ook niet mis, bestel bijvoorbeeld een pasta met kreeft of pistaches.
http://www.bellastoria.nl

Gero
De kaart van Gero leest als een hitparade van Italiaanse klassiekers: carpaccio, insalata caprese, spaghetti aglio e olio, tiramisu. Om die hits te proeven moet je op het Van Limburg Stirumplein zijn. De Siciliaanse chef-kok Gero Caputo zweert bij eenvoud. Niets te ingewikkelde bouwwerkjes of explosies van duizenden smaken dus.
https://geroamsterdam.nl

Primi

Van alle restaurants in deze lijst is Primi in de Van der Hoopstraat het funkiest. Eigenaren Matteo Sineri en Valerio d’Amore en hun swingende crew hebben een lust for life van heb ik jou daar. Behalve een flinke dosis passie krijg je er ook verslavend lekkere cocktails en met liefde gemaakte gerechten, zoals mosselen in Siciliaanse stijl, gnocchi met ricotta en pistaches en risotto met garnalen en inktvis. Sinds kort kun je er ook op zaterdag en zondag van 12.00 tot 15.00 uur brunchen.
http://www.primiamsterdam.nl

YamYam
Dit altijd-goed-restaurant zit iets verder van het Westerpark, in de Frederik Hendrikstraat. De pizza YamYam is niets minder dan goddelijk met zijn krokante bodem en toppings als rucola, truffelsaus, achterham, mozzarella en mascarpone. Van de pasta’s is de Siciliaanse met room, wilde spinazie, pistaches, ansjovis en rozijn mijn absolute favoriet.
https://www.yamyam.nl/?page_id=167