‘Parkeerdak Marktkwartier moet groene ‘Highline’ worden’

Wandelaars op de Highline in New York (beeld: Flickr)

Het geplande parkeerdak in de nieuwe wijk Marktkwartier bij het Foodcenter moet een soort Highline worden, net als het beroemde park in New York dat is aangelegd op een ongebruikt spoor. Dat schrijft bewoner Steven Driehuis en opsteller van een bijna vijfhonderd keer ondertekende petitie tegen de aanleg van een ‘gigantisch’ parkeerdek voor bezoekers en werknemers van het Foodcenter. Hij vindt een dergelijk dak een achterhaald plan, zo laat hij weten aan De Westkrant.
“Een beetje stad heeft nu een soort Highline”, vindt Driehuis. Als voorbeeld noemt hij niet alleen het park in New York, maar ook het park Ostergro in Kopenhagen dat ook op een dak ligt. “Maak er een duurzaamheidsdak van, bouw er dan een community omheen en maak hier iets toekomstbestendigs van. Het heeft de potentie echt een groene blikvanger te worden.”
De parkeerplekken zijn nodig, omdat het plan is van Marktkwartier een autoluwe woonwijk te maken. In de bouwplannen is ook voorzien in parkeerplekken onder de grond voor de bewoners van de 1700 te bouwen woningen.

 

Doneer