Het restaurant van Cityden BoLo District heeft een nieuw concept, waarbij de hotelketen inspeelt op de buurt en doelgroep. De kaart van Lucia’s Streetfood & Bar is ‘net zo divers is als de wijk zelf’.
Het Bos en Lommerplantsoen is een groene oase waar soms exposities zijn, zoals ‘Oudroze’. Je wandelde er toen tussen portretten en verhalen van de eerste generatie LHBTIQ+-personen die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen. Als er geen tentoonstelling is, is het ‘gewoon’ een plek om te relaxen op de bankjes, rond de picknicktafels of het terras van het restaurant op nummer 45A.
Keten aparthotels
Over dat restaurant wil ik het vandaag hebben. De zaak hoort bij Cityden BoLo District, een zogenoemd ‘aparthotel’. Het complex in Bos en Lommer is onderdeel van een keten. Cityden heeft ook appartementen met hotelfaciliteiten op de Zuidas en in Amstelveen.
Andere boeg
Tot nu toe heeft elk hotel een restaurant met hetzelfde concept, maar sinds kort gooit de keten het over een andere boeg. In plaats van één concept voor alle locaties, komt er maatwerk. Elke vestiging krijgt een eigen karakter, afgestemd op de buurt en doelgroep.
Internationale eetbelevingen
Op vrijdag 5 september lanceerde Cityden het eerste restaurant nieuwe stijl: Lucia’s Streetfood & Bar in Cityden BoLo District. Bij het samenstellen van de kaart heeft de keten zich laten inspireren door ‘de groeiende vraag naar internationale eetbelevingen’. Dat heeft geleid tot ‘een kaart die net zo divers is als de wijk zelf.’
Ceviche van zeebaars
Het komt erop neer dat je je kunt laven aan Europese happen (bitterballen, inktvis met chorizosaus) en Aziatisch streetfood als Korean fried chicken en sateetjes met atjar van buurtlieveling Kesbeke. Latijns-Amerikaanse smaken zijn ook van de partij. Check de tostadas met tonijn (15 euro) of ceviche van zeebaars. Last but not least is het Midden-Oosten vertegenwoordigd met pitaatjes shoarma en een plateau met mezze (12,50 euro).
Churros
Eten bij Lucia is als een reis rond de wereld. Voor het dessert zou ik in Spanje stoppen en eindigen met churros (gefrituurde deegslierten) en chocoladesaus. Churros staan ook bekend als Spaanse donuts. Misschien is het een idee om ook sfjenj op de kaart te zetten? Deze Marokkaanse donuts kun je iets verderop kopen bij een kraam van Plein ’40-’45. Ik heb met eigen ogen gezien hoe populair deze zoete snack is!