Bloedbank Sanquin bouwt groot laboratorium

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Sanquin gaat op het huidige terrein aan de Plesmanlaan in Nieuw-West een groot, flexibel laboratorium bouwen dat grootschalige testen kan verwerken. Dit wordt een zogenaamd hoogvolume laboratorium dat in noodsituaties grootschalig testen kan verwerken, bijvoorbeeld bij een uitbraak van ziekten.
Bij Sanquin komt een zogenaamd Health & Innovation District, zo schrijft de bloedbank in een persbericht. Het New West Health & Innovation District (Hid) biedt ruimte aan internationale wetenschappers, start- en scale ups en gevestigde bedrijven op het gebied van oncologie, immunologie en hematologie. Sanquin wil hier een kennishub met internationale allure.
Het district past in de ambitie van de gemeente om internationaal toonaangevend te worden op het gebied van Life Sciences & Health. Onder andere het bedrijf Frame Therapeutics van oud-minister Ronald Plasterk komt op de campus. Het bedrijf maakt gepersonaliseerde kankervaccins. Verder komt het bedrijf Sanagen op de campus, dat zich richt op gentherapie.