Nieuw-West in trek bij woningkopers

Nieuwbouw bij de Sloterplas. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Nieuw-West is in trek op de huizenmarkt. Grotere woningen en minder hoge prijzen lokken kopers naar buiten de Ring. Afgelopen kwartaal werden in Nieuw-West bijna de helft meer huizen verkocht ten opzichte van een jaar eerder. 

De prijzen in Nieuw-West gingen fors omhoog, binnen de Ring lijken de prijzen zich te stabiliseren. Dit valt op te maken uit de nieuwste kwartaalcijfers van de Makelaars Vereniging Amsterdam (MVA). Het aanbod in heel Amsterdam is met bijna de helft toegenomen, maar volgens de MVA blijft er sprake van krapte op de huizenmarkt.

In vergelijking met het tweede kwartaal van 2018 zijn in Amsterdam bijna 22% meer woningen verkocht. De gemiddelde prijs neemt niet langer toe, maar was bijna 4% lager. Dat komt volgens de MVA doordat er meer woningen buiten de Ring zijn verkocht. Deze zijn gemiddeld goedkoper.

Met 48% meer kooptransacties is Nieuw-West zeer in trek, evenals Noord (plus 65%) en Zuidoost (plus 49%). In Nieuw-West is de prijs per vierkante meter het afgelopen jaar gestegen met 9,3%. Binnen de Ring zijn de grote prijsstijgingen afgevlakt, aldus de makelaars. Met name de prijzen in het topsegment lijken het plafond bereikt te hebben, aldus de MVA. 

DeWestkrant