Tienerschool Spring High in Slotermeer viert 5-jarig jubileum

Drukte bij opening expositie Spring High.
Hoogstins2024

Dit jaar bestaat Leergemeenschap Spring High in Slotermeer vijf jaar. Met een lustrumboek en een tentoonstelling in het Van Eesteren Museum wordt dit heugelijke feit gevierd. De tentoonstelling in het museum aan de Noordzijde in Nieuw-West is op 1 oktober geopend en loopt nog tot en met 10 oktober van dit jaar. De tentoonstelling Spring High toont kunstwerken die zijn gemaakt door leerlingen van Spring High. Samen met kunstdocent Jantien Jongsma maakten zij tekeningen op papier met verschillende materialen, zoals kleurpotlood en houtskool. Daarnaast maakten zij ook een lustrumboek dat in het Van Eesteren Museum te zien en te kopen is. Een deel van de kunstwerken wordt in New Metropolis tentoongesteld.
De kunstenaars lieten zich voor hun werk inspireren door het schoolgebouw, de buurt Slotermeer en de omringende natuur, zoals het Gerbrandypark. Thema’s die centraal staan in de tentoonstelling zijn samen bewegen, jezelf ontwikkelen, in verbinding staan met elkaar, de docenten en de wereld om je heen.
Spring High, voor leerlingen vanaf 10 jaar die nieuwsgierig zijn naar anderen en de wereld om hen heen, zit sinds 2016 in de voormalige Christelijke ULO in de Herman Poortstraat in Nieuw-West. De school heeft een nieuwe onderwijsvorm; in een combinatie van primair en voortgezet onderwijs worden jongeren, in het voorjaar (‘spring’) van hun leven, uitgedaagd zichzelf en hun talenten te ontdekken. Vanaf groep 7 van het basisonderwijs zitten de leerlingen samen met leerlingen van het middelbaar onderwijs in één gebouw en volgen zij samen onderwijs. Zoals wij eerder schreven, kiest de school in Slotermeer  voor ‘de holistische benadering’, wat betekent dat van alle kinderen individueel wordt bekeken hoe ‘ver’ ze zijn. 
Spring High is de eerste tienerschool in Amsterdam.

DeWestkrant