Buiten delen we het groen en water – Column Ester Fabriek, dagelijks bestuurder stadsdeel West

De zon begint steeds meer en meer te schijnen en de dagen worden langer. We zijn meer buiten, en in de stad maken we dan nog meer gebruik van de parken, plantsoenen en het water.  Dat is natuurlijk heerlijk, eindelijk weer in de buitenlucht. Zo zien we dat ook graag.

In West is de druk op de openbare ruimte groot, we wonen hier met veel mensen op elkaar. Buiten delen we het groen en water en het is belangrijk om rekening te houden met elkaar.  Zoals in de parken waar iedereen graag vertoeft.

In het Erasmuspark mag je niet fietsen, maar veel mensen doen het toch. Mensen die er een rondje wandelen of hardlopen, of de hond uitlaten hebben daar last van. We hebben inmiddels fietssluizen en duidelijkere borden geplaatst die aangeven waar niet gefietst mag worden. Daarnaast gingen we met de buurt in gesprek over het herindelen van het Erasmuspark. En stap voor stap maken we dit park samen beter.

Deze week plaatsten we het bord dat aangeeft dat er alleen nog op het grote recreatieveld gebarbecued kan worden. Honden kunnen daar niet meer loslopen.  We richten een nieuw losloopgebied in met een zwemplek en hondenspeeltoestellen.  Hierdoor ontstaat een beter ingedeelde ruimte voor de verschillende activiteiten en bezoekers en kunnen bezoekers  zo nog meer genieten van het park. 

Wel vraag ik fietsers om af te stappen in het park. Als je ziet dat er rustig gewandeld wordt of honden die vrij rondrennen en spelen, is het dan zo slim om heel hard langs te fietsen? We kunnen borden blijven plaatsen, maar nog fijner is het als we rekening houden met elkaar.  Het is kortom openbare ruimte, en ook daar is het geven en nemen. Laten we er samen voor zorgen dat het fijn blijft. In het park, maar ook in jouw buurt. Geniet ervan.