Feest rond 10-jarig bestaan Bos en Lommerplantsoen

Buurtbewoners creëerden gezamenlijk groene oase 

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het Bos en Lommerplantsoen bestaat tien jaar. Op zaterdag 10 juni wordt dat gevierd met een feest vol activiteiten voor- en door de buurt. 

“Het plantsoen begint uit te groeien tot een fantastische tuin, sport-, speel- en ontmoetingsplek voor iedereen die in de buurt woont en werkt. Met het jaar wordt het er groener, mooier en levendiger”, stelt Pauline de Bok, secretaris van de Vereniging Stadstuin Bos en Lommer.

De buurt is de laatste tien jaar sterk veranderd. Door nieuwbouw nam het aantal bewoners sterk toe. Het grote GAK-gebouw werd verbouwd tot appartementen. Ook openden een hotel, café-restaurants en bedrijfjes de deuren aan het plantsoen.

Buurtbewoners verenigd in Stadstuin Bos en Lommer kregen tien jaar terug tien zeer gevarieerde perken in zelfbeheer. Met elkaar hebben zij de groene oase gecreëerd die het plantsoen is geworden. Midden in Bos en Lommer vind je nu fruitbomen, bessen-, frambozen- en bramenstruiken, groentes, kruiden, heesters, sierplanten en bloemen. 

Het feest is zaterdag 10 juni van 10 tot 16 uur op het Bos en Lommerplantsoen. Met onder meer sport en spel, muziek en open podium, en een aanschuiflunch. Een bioloog geeft rondleidingen. Voor kinderen is er onder meer een springkussen en trampoline. Meer informatie: https://www.stadstuinbosenlommer.nl

DeWestkrant