Chihuahua doodgebeten in Spaarndammerbuurt

Nemo in betere tijden. (Foto Vincent van Kleef)
Hoogstins2024

Een vechthond, waarschijnlijk een Staffordshire bull terriër, heeft afgelopen weekend de chihuahua van Gabriëlle Zwueste doodgebeten. Zij was aan het werk in haar moestuin bij de Zaanstraat, toen een vrouw met twee honden kwam aangelopen en een van de twee de kleine soortgenoot te grazen nam.

Het hondje, Nemo, werd voor dood achtergelaten in het gras en bloedde vervolgens dood in de armen van de ontroostbare eigenaresse. De dierenambulance kwam te laat. Zwueste spreekt van een ’traumatische ervaring’. “Ik slaap al nachten niet en ik zie steeds de beelden voor me”, zo vertelt ze.

De politie was na het incident wel ter plekke, maar deed weinig aldus de eigenaresse. “De vrouw met de honden kreeg alleen het advies een muilkorf te kopen voor de Staffordshire”, zegt Wueste. Ze heeft wel de naam en het adres van het baasje van de dader en inmiddels contact opgenomen met een letselschade-advocaat. “Die zei dat ik alleen kans maak op een materiële schadevergoeding op basis van de dagwaarde van de hond.”

Nemo was acht jaar en Zwueste had hem overgenomen van een ouder echtpaar dat niet meer voor hem kon zorgen. Inmiddels heeft Gabriëlle Wueste aangifte gedaan van het incident bij de politie en ze roept op Facebook mensen op een petitie te tekenen voor een muilkorfplicht en fokverbod voor zogenaamde gevaarlijke honden zoals Staffords en Pitbulls.

DeWestkrant