Coronaproof foodfestival in Houthaven

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Dat Amsterdamse ondernemers creatief zijn is bekend. Het nieuwste voorbeeld is de Wooddocks Foodtrucks ‘Drive Tru’ aan de Archangelkade, een coronaproof foodfestival dat je de hele maand juni kunt bezoeken.

Het Weekend van de Rollende Keukens ging niet door en andere foodfestivals kunnen we voorlopig ook wel shaken. De eigenaren van The Original Duck Truck lieten het er niet bij zitten en trommelden een aantal foodtruckers op voor een alternatief: de Wooddocks Foodtrucks Drive Thru. Deze culinaire drive-in vind je van donderdag tot en met zondag op de Archangelkade in de Houthavens, niet ver van worstenmakerij Brandt & Levie. Tussen 17.00 en 21.00 uur kun je er bij steeds wisselende foodtrucks eten scoren, terwijl je voldoende afstand kunt houden. Funky muziek op de achtergrond, knipperende discolichten. Een idee om blij van te worden!

Bitterballen met pekingeend
Bij The Original Duck Truck kun je bijvoorbeeld gestoomde broodjes en bitterballen met ‘peking style eend’ regelen. Voor burrito’s met Cajun kip of een Tex Mex Bowl is Wrap ‘n’ Rolling het adres. Made by Lon levert quesedilla’s, terwijl Tjaps een sandwich van Turkse brood met BBQ-kip maakt en Bangkok Streetfood viskoekjes en pad thai neerzet. Dorst? Met een beetje geluk staat Koffieshop August er ook! Meer info vind je hier.