De 3 meest inspirerende dansuitjes van (Nieuw-)West

Flamenco Gala, Podium Mozaïek
Hoogstins2024

Barst je van de energie en schudden je heupen als vanzelf? Bij deze drie events doe je gegarandeerd ideeën op voor nieuwe moves.

1. Big Fun Bellydance Benefit – shows & dancing
Wat: een avond vol buikdans- en Tribal Fusion-optredens, met shows van in totaal dertig dansers. Na de optredens dansen op de klanken van een (vrouwelijke) DJ. Dit evenement is een benefietavond voor de Shimmy Shake -groep, een community die coachingsessies, bazars, workshops en evenementen heeft georganiseerd, zoals het jaarlijkse internationale Shimmy Shake Festival. Na drie jaar afwezigheid, onder meer vanwege de pandemie, met een nieuw bestuur én jouw steun, wil de groep binnenkort weer actief zijn.
Waar: Café Belcampo, Hannie Dankbaarpassage 10
Wanneer: zondag 19 mei
Meer info: check deze link

2. Het Flamenco Gala
Wat: een avondvullend programma met nieuwe flamencochoreografieën door aanstormende en bewezen talenten van 7 tot 70 jaar. De flamencodansers worden begeleid door de ‘crème de la crème’ van Spaanse flamencomuzikanten, zoals Vicente Jose Santiago en Erminia Fernandez Cordoba.
Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: zondag 9 juni
Meer info: zie deze link

3. Scapino Ballet danst Origin
Wat: Voor deze voorstelling haalde artistiek directeur Ed Wubbe van het Rotterdamse Scapino Ballet twee bijzondere, internationale choreografen naar Nederland: Gong Xingxing (China) en Lior Tavori (Israël). Reken op een mix van Chinese en moderne dans, plus volksdans.
Waar: Theater Meervaart, Meer en Vaart 300
Wanneer: zaterdag 25 mei
Meer info: surf naar deze link

 

DeWestkrant