In West gaan dit weekend balletdansers het dak op

Dansres Alesya Dobysh treedt op aan de Marcantilaan, op het plein voor de Piramides. Foto: Julidans & WhyNot.
Hoogstins2024

Op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli loont het nog meer om naar boven te kijken. Op de daken van diverse gebouwen in West treden dan dansers op. Om niets te missen kun je een speciale fietstocht doen.

Julidans is een internationaal festival voor hedendaagse dans. Het event wordt gehouden in Amsterdam en loopt van 2 tot en met 16 juli. Een onderdeel van dit festival is de Off Venue Performance Tour, een fietstocht langs bijzondere dansvoorstellingen in West op 2 en 3 juli.

Ander perspectief
De voorstellingen vinden plaats op vrij ongewone dansplekken. Want: op zoek naar meer ruimte en een ander perspectief vluchten de dansers de hoogte in en dansen ze op de gevel. Zo zijn er korte voorstellingen op daken (Tetterode Bilderdijkstraat, dak buurthuis Van Beuningenplein), op pleinen (Marcantilaan, plein bij de Piramides) en is er zelfs een aerial performance langs de gevel van de Anna Reynvaanflat op het WG-terrein. Doe je mee aan de Off Venue Performance Tour dan verbrand je dus calorieën op je fiets en consumeer je tegelijkertijd cultuur. Kijk voor meer info op deze site.

DeWestkrant