Werk in uitvoering: café Mi-Ami in de Jan van Galenstraat

Foto: Mi-Ami
Hoogstins2024

In het pand waar voorheen café ’t Struikelblok zat, is het nu een puinhoop. Maar niet voor lang: op 20 juli zal Mi-Ami er zijn deuren openen. Het is de bedoeling dat je je er kunt wanen in het Miami van de jaren tachtig.

In de Jan van Galenstraat zitten veel bijzondere adressen. Nordic Bakery Café Selma, bijvoorbeeld. Of ontbijt- en lunchtentje Local Hero. Onlangs schreef ik nog over de Vogue-waardige lunch van Oficina. In de buurt van deze uiterst fashionable ‘kantine’ werken bouwvakkers zich in het zweet om het interieur van café ’t Struikelblok een metamorfose te geven. Op 20 juli wil mede-eigenares Nicky daar een nieuwe ‘hotspot’ open: Mi-Ami.

Miami Vice
Bij de inrichting van dit café heeft ze zich laten inspireren door de bekendste stad uit Florida. “Bij ons zul je je kunnen wanen in Miami van de jaren tachtig.” Als je lang genoeg op deze aardbol loopt, denk je dan natuurlijk meteen aan Miami Vice, dé Amerikaanse politieserie uit die tijd met glansrollen voor Don Johnson (Sonny Crockett) en Philip Michael Thomas (Rico Tubbs), en de stad zelf: de pastelkleurige huizen in het Art Deco District, de knalblauwe zee bij South Beach, de gigantische boten in de jachthaven en de fraaie flamingo’s in de moerassen.

Pintxos
Als het Miami-concept goed wordt uitgevoerd zou Mi-Ami wel eens heel funky, cool en sunny kunnen worden. Overigens komen in het Miami van Mi-Ami cocktails en ‘goede wijnen’ op de kaart. Ook zullen er pintxos komen, kleine belegde broodjes met een prikker. Altijd leuk!

 

Werk in uitvoering. Foto: Patricia Jacob