Kunstroute door Nieuw-West per fiets

VAN EESTEREN PAVILJOEN; oktober 2017. Foto: Luuk Kramer.
Hoogstins2024

Wil je er ondanks de coronamaatregelen toch even uit en snak je naar kunst? Met deze tocht langs dertien wandkunstwerken combineer je het een met het ander. Startpunt: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31.

Eerder schreven we hoe je vanuit je luie stoelcultuur kunt snuiven en hoe je een kunstwandeling door De Hallen kunt maken. We hebben nog een idee voor je: fiets of wandel van kunstwerk naar kunstwerk met de podcast Wandkunst? Want Kunst! De route begint bij het Van Eesteren Museum in Nieuw-West, de organisatie die de podcast heeft ontwikkeld samen met de gemeente en De Kostgangers.

Wandkunstwerken
De tocht slingert langs 13 wederopbouw wandkunstwerken in de openbare ruimte, zoals de PhoenixHet GezinMercurius en de Twee Cherubijnen. Op de podcast lichten onder anderen schrijfster Suzanna Jansen, kunstenaar Rob Loos en kunsthistorica Clasien Slebos deze werken toe. De podcast is ook voorzien van een speciale kaart met de locaties en de (fiets)route langs de kunstwerken. Voor de hele podcast klik je hier en voor de routekaart klik je hier.