De containertuintjes komen er – Column Ester Fabriek, dagelijks bestuurder stadsdeel West

Foto stadsdeel West
Hoogstins2024

In mei was weer een uitreiking van de schoonste straat Bos en Lommer. De bewoners van de Feguutstraat straalden met een eerste prijs op het podium. Ze deden voor het eerst mee en deelden enthousiast hoe steeds meer bewoners aanhaakten en door samen elke dag even wat vuil op te ruimen de straat alsmaar schoner werd. En hoe buren elkaar leerden kennen en de straat zo steeds gezelliger werd. Straten in Bos en Lommer strijden in deze wedstrijd om een geldprijs voor hun straat en prikken afval en vegen stoepen om de straat te laten blinken. Met het geld kunnen de bewoners iets moois organiseren voor de straat.

De organisator vertelde bij de uitreiking het effect van de schoonste straat mooi in haar woorden. “Als ik nu door de straten van de schoonste straat fiets voel ik me veilig, want ik weet dat als ik hier val, dan komt iemand me helpen.” Want de bewoners die meedoen geven om de mensen in de straat. Sommige straten die eerder hebben gewonnen, wilden maar één ding met hun geldprijs: een containertuintje. Het concept is simpel: zet tuintjes om de afvalcontainers heen en dan zullen mensen twee keer nadenken voordat ze hun afval verkeerd aanbieden. Een mooi tuintje moet schitteren en wil je liever schoon houden.

Het concept past echt binnen de traditie van West. We hebben in West nog steeds de meeste containeradoptanten van de hele stad. Bewoners die de container in de straat helpen schoon te houden. Ook via West Begroot hebben bewoners plannen voor containertuintjes ingediend en genoeg stemmen behaald. Ik heb echt respect voor onze bewoners die zich zo inzetten voor West en onze wijken schoon houden. Omdat ze vinden dat West dit verdient. 

Eindelijk mag ik dan het goede nieuws delen. Stadsdeel West krijgt containertuintjes. Binnenkort weet ik meer over hoeveel en wanneer. Maar ik weet zeker, met de helden van bewoners die ik de laatste tijd tegenkom, dat we in West straks de mooiste creaties rondom de containers zullen zien. Daar kijk ik erg naar uit. 

DeWestkrant