‘De eerste Walking Movie ter wereld’ gaat over Sloterdijk

Grace, je tegenspeelster in de film over Sloterdijk. Foto: gemeente Amsterdam.
Hoogstins2024
Om te ervaren hoe de omgeving rond Station Sloterdijk verandert, kun je sinds 1 juli meedoen aan een multimedia-wandeling: Toer d’Amour. 

 

Kantoorcomplexen worden omgetoverd tot moderne werkplekken en woningen. Op braakliggende terreinen verrijst nieuwbouw met veel groen en veel ruimte om te wonen, werken, sporten en ontspannen. De ontwikkelingen in Sloterdijk zijn bijna niet meer bij te houden. Om geïnteresseerden te laten ervaren hoe het gebied in de toekomst zal zijn, heeft Uptown Sloterdijk, een samenwerking tussen onder meer de gemeente en nieuwbouwontwikkelaars, iets bedacht: de Toer d’amour, volgens de initiatiefnemers is dit ‘de eerste Walking Movie ter wereld’.

Film in buitenlucht
De Walking Movie Toer d’amour is geen film die je bekijkt in de bioscoop of thuis op de bank. De film is buiten te zien, of beter gezegd: al lopend mee te maken, in Sloterdijk, op de plek waar allerlei ontwikkelingen plaatsvinden. De film van zo’n veertig minuten bestaat uit scènes die je zelf activeert door een QR-code te scannen. Je kiest tekst, zoekt en scant onderdelen van de film.

Grace als tegenspeelster
Op die manier speel je actief een rol in de film waar je naar kijkt. Als speler ben je in gesprek met Grace, die je onontdekte plekken laat zien en bijzondere mensen laat ontmoeten. Grace wordt gespeeld door Jeannine La Rose die je misschien kent van de musical Tina Turner. De scènes vormen samen het verhaal van de verandering van Sloterdijk, van vroeger tot nu en in de toekomst.

Startpunt
De Walking Movie Toer d’amour is gratis, maar je hebt er wel een smartphone met internet voor nodig, De Walking Movie start recht tegenover de hoofdingang van Station Sloterdijk op het Orlyplein. Scan daar de QR-code, Grace doet de rest. Meer info vind je hier.

DeWestkrant