De School heropent als meer diverse club

De ingang van Club De School. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Club De School in De Baarsjes opent op vrijdag 9 september weer de deuren. De club sloot ruim twee jaar geleden. De directie voerde destijds aan dat er grote financiële problemen waren door de coronamaatregelen, maar kritiek op een gebrek aan diversiteit speelde eveneens een belangrijke rol. 

In een podcast waarin kritische medewerkers aan het woord kwamen, werd twee jaar geleden al beloofd dat De School moet zorgen voor meer diversiteit. Het toelatingsbeleid, de programmering en de organisatie moesten veranderen om te zorgen dat De School minder wit zou worden.

Inmiddels is er met Erdal Kiran een nieuwe directeur en wordt in een -uitsluitend in het Engels- gestelde persverklaring uitgelegd dat er nu een nieuw creatief team is en een nieuw team aan de deur. De club richt zich volgens de verklaring zowel op ‘locals’ als ‘clubbers from around the world’.

De School blijft zestien maanden open. Na januari 2024 is er in het voormalige LTS-gebouw in de Jan van Breemenstraat nog steeds ruimte voor een club, volgens het nieuwe bestemmingsplan. Dit betekent niet per definitie dat de huidige gebruikers blijven, zo waarschuwde stadsdeel West eerder al. Na januari 2024 kan er dus een andere club komen, met andere eigenaren.

 

DeWestkrant