Dille & Kamille gaat winkel openen in Bilderdijkstraat

Beddenzaak Het Westen, de beoogde plek voor de nieuwe Dille & Kamille. (Foto Emma Kemp)
Hoogstins2024

Beddenspeciaalzaak Het Westen vertrekt eind juni van de Bilderdijkstraat. Dille & Kamille gaat er na verbouwing van het pand een nieuwe winkel openen.

Dille & Kamille verkoopt artikelen voor huis, tuin en keuken. Het bedrijf heeft al twee vestigingen in Amsterdam: aan de Nieuwendijk in het centrum en aan de Ceintuurbaan in de Pijp.

“De plek (Bilderdijkstraat 187-189) is qua ligging op de hoek van de Kinkerstraat en vlakbij De Hallen perfect geschikt voor onze formule”, aldus een woordvoerster. Zij meldt verder dat de huidige gevel wordt weggehaald om ‘in oude stijl’ te worden vernieuwd. Dat geldt ook voor de gevel van nummer 185.

De opening van Dille & Kamille staat eind augustus gepland. De winkelketen bestaat sinds 1974 en heeft 25 vestigingen in Nederland. “Natuurlijke materialen als hout, glas, metaal, aardewerk, linnen en katoen vormen de basis van ons assortiment. Plastic is uit den boze”, zo stelt het bedrijf op de website.

Het Westen is begonnen als meubelzaak, maar werd in 1934 een beddenspeciaalzaak en is sindsdien uitgebreid van één naar vier panden. De winkel is daarmee een van de oudste winkels in de straat. Het Westen houdt leegverkoop en sluit de deuren op 1 juli.

De Westkrant berichtte eerder dat Ekoplaza belangstelling heeft voor het pand van Het Westen. De biologische supermarktketen is vorig jaar op proef met Dille & Kamille een samenwerking begonnen. Dille & Kamille heeft onlangs ook de failliet verklaarde concept-store Hutspot overgenomen, dat diverse winkels had in Amsterdam.