Dit zijn de mooiste stemlocaties van (Nieuw-)West

Museum 't Schip. Beeld: gemeente Amsterdam.
Hoogstins2024

Maak van stemmen een uitje en kies voor een bijzondere locatie in de buurt.

Deze week zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad én de stadsdeelcommissie. Als hulp bij het bepalen van je stem is er de stemwijzer, met een versie voor stadsdeel West en stadsdeel Nieuw-WestDe eerste stembureaus zijn al open voor kiezers met een kwetsbare gezondheid. Op woensdag 16 maart gaan nog veel meer stembureaus open. Naar welk stembureau je gaat, kun je zelf bepalen. Op deze kaart vind je ze allemaal, inclusief heel bijzondere stemlocaties; een museum, kerk, hotel, boerderij of monumentaal pand. Dit zijn de mooiste in (Nieuw-)West:

Het Sieraad, Postjesweg 1
In het hart van West ligt de voormalige edelsmedenschool Het Sieraad. Na een uitgebreide restauratie is Het Sieraad weer in volle glorie hersteld. Het gebouw is begin van de jaren 1920 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Het middelpunt van Het Sieraad is het atrium met zijn 16 meter hoge, overwel­digende glazen dak.

Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45
Een gebouw in de vorm van een schip, zo is het gebouw dan ook in de volksmond gaan heten. En het museum is genoemd naar dit fantasievolle volkswoningbouwcomplex, ontworpen door architect Michel de Klerk en gebouwd in 1919. Het behoort tot de top van de Amsterdamse School.

Van Eesteren Paviljoen – Museum, Noordzijde 31
Het museum over architect en stedenbouwkundige Van Eesteren, mooi gelegen in het paviljoen aan het water van de Sloterplas, is een bijzondere stemlocatie. Het museum vertelt alles over de ruimtelijke opzet van de naoorlogse westelijke tuinsteden, het huidige Nieuw-West.