Bij Milagros Mundo in De Baarsjes blijf je je verwonderen

Beeld: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Met haar zaak in De Baarsjes heeft Natasja Supusepa een missie: “Ik wil positive vibes brengen.” Als kinderen er voor het eerst komen, valt hun mond open en zeggen ze alleen maar ‘wow’. Patricia overkwam hetzelfde.

Zodra je bij Milagros Mundo over de drempel stapt, duik je in een andere wereld. De geur van wierook dwarrelt er door de lucht. Waar je ook kijkt zie je uitbundige kleuren. Terwijl mijn ogen alle kanten op schieten – wat is er véél – houden meditatieve klanken me op de grond.

Open mond
Dat ik hier een hoop blijheid zou aantreffen, voorspelde het raam al. ‘Joy, love & peace to the world’, staat daar met koeienletters. Maar op de een of andere manier word ik er toch door overweldigd. Eigenares Natasja Supusepa lacht als ik dat zeg. “Als kinderen hier voor het eerst komen, valt hun mond soms open. Ze kijken dan met grote ogen rond en zeggen alleen maar ‘wow’. Ze zijn zich dan echt aan het verwonderen. Geweldig om te zien.”

Positive vibes

Twaalf jaar geleden opende zij haar eclectische mini-warenhuis aan de Postjesweg. Alle spullen die ze verkoopt bij Milagros – Spaans voor ‘wonderen’ – zijn kleurrijk en multicultureel. Over haar doel is ze duidelijk: “Ik wil positive vibes brengen. Ik hoop dat mensen hier blijer weggaan dan ze binnenkwamen.” Klanten krijgen ruim baan om te dolen tussen gebloemde zijden kimono’s, dromenvangers, hippie chic jurken, kussens met hartjes, Tibetaanse prayer flags en boeketten van vilten bloemen.

Kinderboek met Prince
Als je wilt kun je een tarotkaart trekken of de boekcollectie checken. Het barst er van de spirituele en culinaire boeken. Verdiep je in de Hawaiiaanse keuken of de Indische (Boekoe Kita). Misschien wil je weten hoe je ceviche moet maken? Nastasja’s selectie is om van te watertanden! De kinderboeken in haar zaak vind ik zo mogelijk nog leuker.  Kinderboeken met Prince, Rupaul of Bruce Lee in de hoofdrol. Hoe leuk is dat? En dan die boeken van Amsterdammer Iven Curdogham – vader van 7 kinderen – over spin Ananasi en die van Mylo Freeman over het zwarte prinsje Arabella! Te gek, want: funky en minstens zo divers als Amsterdam.

Goede intenties
Extra leuk is dat je hier ook met weinig geld uit de voeten kunt. “Ik heb cadeautjes vanaf 50 eurocent, zoals deze gelukspoppetjes. Ze worden vaak gekocht door mensen die een ander een hart onder de riem willen steken.” Zelf koop ik twee kinderboeken en een pak biologische thee met chocolade, munt en chili van Shotimaa, een bedrijf dat thee maakt op basis van ayurvedische principes. Een cadeau voor een vriendin die in scheiding ligt; even ontspannen bij een pot thee. Een goed idee, zegt Nastasja, terwijl ze mijn aankopen kunstig inpakt. “Mijn spullen zijn ambachtelijk. Maar dat niet alleen. Ik verkoop spullen met een goed verhaal én goede intenties.

DeWestkrant