Duizend woningen extra langs de Jan Eef

Tennispark Sloterplas is in beeld als woningbouwlocatie. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Langs de Jan Evertsenstraat kunnen aanzienlijk meer woningen worden gebouwd dan eerder gedacht. Er is nu sprake van 3200 woningen, duizend meer dan in een eerdere opzet. Extra ruimte is er door de gemeente onder meer gevonden op het terrein van tennispark Sloterplas.

De gemeente wil de Jan Eef ten westen van het Mercatorplein veranderen in een levendige stadsstraat met woningen, winkels, horeca en andere voorzieningen. De nieuwe woningen komen op het Mercatorpark (tussen Orteliuskade en Jan van Breemenstraat), het terrein van de GVB-garage en het parkeerterrein van OLVG West.

Woningen op tennispark

De gemeente heeft nu ook het terrein van tennispark Sloterplas in beeld voor de bouw van woningen. Het streven is om de tennisbanen te verplaatsen naar een of meerdere andere locaties, zo staat er in het verslag van een informatiebijeenkomst over het project. Het park aan de August Vermeylenstraat heeft twaalf buitenbanen en drie binnenbanen.

Wonen bij OLVG West

Ook bij het OLVG West ziet de gemeente meer ruimte voor nieuwe woningen. Door de bouw van een parkeergarage kan bij het ziekenhuis ruimte worden vrijgemaakt voor woningen. De gemeente stelt dat zal worden gebouwd voor alle doelgroepen en inkomens.

Het stedenbouwkundig ontwerp zal nader worden uitgewerkt.

 

DeWestkrant