Plein Houthaven: film kijken, feesten of rustig uitwaaien? 

Openlucht bioscoop bij de Buurtboerderij, straks ook in Houthaven? Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Fitnessen of feesten? Een openlucht bioscoop, foodmarkt of simpelweg een plek om rustig uit te waaien? De gemeente is op zoek naar ideeën voor invulling van het Waterplein in de nieuwe wijk Houthaven.

Het Waterplein komt aan het einde van het Revaleiland, een centraal eiland in Houthaven in het verlengde van de Spaarndammerstraat. De gemeente wil van (toekomstige) bewoners, ondernemers en bezoekers weten wat zij daar graag zien. Ook kunnen zij via een reactieformulier doorgeven wat zij niet op dit plein aan het water willen hebben.

Vissen

Er zijn veel mogelijkheden voor de openbare ruimte op het Waterplein, zo stelt de gemeente. Mogelijke thema’s zijn sport, spel, cultuur, ontspanning en lokale evenementen. Als voorbeelden worden onder meer genoemd vissen, yoga en fitness, schaken, een openlucht bioscoop, kunstexposities, rustig uitwaaien, foodmarkt en beachparty.

Ontwerp

Maximaal twintig belangstellenden kunnen na de eerste inventarisatieronde deelnemen aan een sessie waarbij de ideeën worden besproken. De uitkomsten worden meegenomen in het ontwerp, zo stelt de gemeente. In januari 2018 moet er meer duidelijkheid zijn.

Hotel

Op de kop van het Revaleiland is vorige week de bouw begonnen van Hotel Boot & Co dat 82 hotelappartementen krijgt, horeca, spa en gym. Het gebouw wordt opgetrokken in de stijl van de Amsterdamse School.

DeWestkrant