Duo aangehouden na dood man (65) in Oud-West

Foto De Westkrant
Hoogstins

De politie heeft zaterdag een man en een vrouw aangehouden in verband met de dood van een 65-jarige bewoner van de Tollensstraat in Oud-West en de eerdere dood van een 70-jarige man in Lieshout. 

De 50-jarige man en 31-jarige vrouw worden verdacht van betrokkenheid bij deze twee levensdelicten. Zij werden zaterdag door de politie aangetroffen in de woning in de Tollensstraat, evenals de overleden 65-jarige bewoner. Die is volgens de politie door een misdrijf om het leven gekomen, de precieze toedracht wordt nader onderzocht.

De twee verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Het duo verbleef in hotels in Amsterdam en in verschillende woningen. De 65-jarige overleden man in de Tollensstraat had de twee verdachten onderdak aangeboden, aldus de politie. 

De andere, 70-jarige man kwam al eerder door een misdrijf om het leven in zijn huis op een landgoed in Lieshout. Hij werd gevonden op 11 juni. De twee verdachten pinden grote bedragen van zijn rekening, en ook zijn auto werd teruggevonden in Amsterdam. 

De twee verdachten blijven nog zeker twee weken langer vastzitten, zo heeft de rechter-commissaris bepaald.