Een lichtende en kunstzinnige start

Hoogstins2024

Buurtlicht begint 2020 met de derde en tevens afsluitende Buurt Kunst Licht Route. Na november en december eindigen we op zondag 12 januari met maar liefst vijftien locaties. We verwelkomen dit keer café Checkpoint Charlie, een activiteit van Stadsdorp Westerpark op het Kippenbruggetje, de Westerparkschool aan de Van Hallstraat en de OBA-Staatsliedenbuurt als nieuwe locaties en deelnemers.

Optredens

In De Koperen Knoop is er naast de knoopjesbingo ook een demonstratie ’tegels schilderen’. De Kelvinators zijn van 17.45 tot 18.30 uur in Zaal 100 te beluisteren en de Possum Belly Overalls treden op bij Checkpoint Charlie. In de Nassaukerk verzorgt Wim Klerkx van 18.00 tot 19.00 uur muziek op zijn klassieke gitaar. Op het Kippenbruggetje, op de kop van Witteneiland, kun je bij Stadsdorp Westerpark je nieuwjaarswens aan de buurt op het water laten projecteren en in de OBA is ondermeer Pit Hermans te horen. Op de zijmuur van het Conscious Hotel worden de ‘Honden en hun baasjes’ geprojecteerd en binnen treedt dichteres Mireille Buldeo Rai op.

Gratis soep of drankje

Als je bij de Koperen Knoop, de Nassaukerk of Het Paviljoen een stempelkaartje ophaalt, kun je op verschillende locaties een kop soep of iets te drinken krijgen. Wel moet je natuurlijk eerst vijf stempeltjes verzamelen. Je kunt de route ook gezamenlijk lopen met Willem Kerkhoven (verzamelen om 18.00 uur bij de Nassaukerk), of doe sportief en ga met het hardloopje van Joke Hoed mee (verzamelen om 17.00 uur bij de spartelvijver in het Westerpark). Hoe dan ook: maak er samen met je buurtgenoten een gezellige en verlichte avond van. Buurtlicht wenst je uiteraard veel plezier.

De Buurt Kunst Licht Route is gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam, Buurtbudget, ABC Alliantie Welzijn en Fonds voor West.
De organisatie is door Buurtlicht, in samenwerking met De Koperen Knoop, Zaal 100, de Avondmarkt, de Nassaukerk, café Checkpoint Charlie, Stadsdorp Westerpark, café Rooster, de Westerparkschool, OBA-staatsliedenbuurt, het Paviljoen, het GWL-terrein, Cradam, de Vinse School, het Ketelhuis en het Conscious Hotel.

DeWestkrant