Magische Buurt Kunst Licht Route in Westerpark

Hoogstins2024

Laat je op zondag 15 december betoveren door de magie van de tweede Buurt Kunst Licht Route. Bewonder onder andere exposities van buurtkunstenaars en presentaties van buurtorganisaties. Op meer dan tien locaties is die avond iets te zien of te beleven. Kom tussen 17.00 en 21.00 uur kijken en verwonder je over een buurt die muzikaal, poëtisch en kunstig verlicht is.

Op zondagavond 10 november was de première en liepen overal door de Staatsliedenbuurt en het Westerpark groepjes mensen. Een kleine tweehonderd bezoekers namen de moeite om die avond langs diverse locaties te wandelen. Ze konden genieten van Buurtlicht-projecties op gevels, ramen, een dak en een boom. In De Koperen Knoop kon je meedoen aan een workshop vilten en bij het Conscious Hotel trad dichteres Mireille Buldeo op. In de Naussaukerk waren zowel binnen als buiten projecties te zien en lieten kunstenaars het publiek van hun werk genieten met een gezamenlijke expositie.

Stempelkaartje
Met een routekaart en stempelkaartje, gratis verkrijgbaar bij De Koperen Knoop, de Nassaukerk en het Paviljoen, kun je onderweg iets drinken om gezellig na te praten over wat je allemaal hebt gezien en weer even wat op te warmen. Momenteel werkt Buurtlicht hard aan de lichtroute van 15 december aanstaande. Dit wordt geen herhaling, maar een deels nieuwe route, met andere kunstenaars en andere projecties en ook een nieuwe locatie.

We nodigen je van harte uit om samen met Buurtlicht op 15 december de buurt en het park te verlichten. Neem bijvoorbeeld zelf een lichtje mee en geniet van wat er allemaal te zien en te horen is. De derde en afsluitende Buurt Kunst Licht Route vindt plaats op zondag 12 januari 2020.

Buurt Kunst Licht Route wordt georganiseerd door Buurtlicht en gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam, Buurtbudget, ABC Alliantie Welzijn en Fonds voor West. De route is mogelijk dankzij medewerking van Huis van de buurt De Koperen Knoop, Zaal 100, de Nassaukerk, de Avondmarkt, Café Rooster, OBA-Staatsliedenbuurt (januari 2020), GWL-terrein, Paviljoen, Cradam, de Vinse School, het Ketelhuis, Westergas bv, Hotel Conscious en de Westerparkschool (november 2019 en januari 2020).

DeWestkrant