Een schone lucht en gezonde toekomst – Online lezing op dinsdag 9 maart 

Hoogstins2024

Het stadsbestuur verwarmt Amsterdam door het verbranden van bomen. En dat is niet duurzaam: houtige biomassa is tien stappen achteruit voor het klimaat en de ecologie. Toch wordt er in Amsterdam en Diemen vol ingezet op biomassa.

De bouw van de Amsterdamse biomassacentrale in West is een rampzalige beslissing geweest voor het klimaat, de ecologie en de gezondheid van Amsterdammers. En dan staat de grootste biomassacentrale van Nederland vlakbij IJburg nog in de planning! Wat zijn de gevolgen voor de luchtkwaliteit voor de omwonenden?  

De Partij voor de Dieren maakt zich al jaren zorgen. Achter de belofte van ‘duurzame’ biomassa gaat een vernietigende wereld schuil. Houtige biomassa zorgt voor meer CO2-uitstoot, fijnstof en schadelijke stoffen dan aardgas. De bomenkap voor biomassa zorgt wereldwijd voor ontbossing. Bovendien blokkeren biomassacentrales écht duurzame vernieuwingen.

Wil je meer weten over de biomassa in Amsterdam, Diemen en daarbuiten? En hoe we de omslag maken naar een duurzame energievoorziening? Volg dan de online lezing op dinsdag 9 maart van 19.30 uur tot 21.00 uur met o.a. gemeenteraadslid Amsterdam en ook Tweede Kamerlid Johnas van Lammeren. 

Voor meer informatie over deze lezing kunt u terecht op: www.facebook.com/PartijvoordeDierenNoordHolland

Aanmelden kan via: pvdd@noord-holland.nl

DeWestkrant